in de begindagen van het internettijdperk was een website vrij standaard. Websitesoftware stond nog in de kinderschoenen. In de jaren die volgden werd het internet verder ontwikkeld tot wat het nu is. In 2001 lanceerde de Franse programmeur Michel Valdrighi de oprichting van WordPress, dat niet veel meer was dan een klein blogprogramma genaamd b2. Dit lukt al meer dan een jaar niet waarna hij zich toelegt op andere projecten. Het was echter pas rond 2004 dat WordPress het levenslicht zag en zich ontwikkelde tot veel meer dan een eenvoudig blogprogramma. In het begin van WordPress vond ik het persoonlijk niet leuk en gebruikte een ander cms. Maar nu ben ik een grote fan van Divi-thema en Divi-paginabuilder. Het gaat te ver om hier de volledige geschiedenis van WordPress website builder en alle pagebuilders op te sommen.
WordPress website bouwers
Nu terug naar de vraag, welke pagebuilder is de beste? Dit alles tegen de kostprijs. Ik ga ze niet allemaal nader bekijken, maar ik wil wel 2 pro packs meenemen om ze van dichterbij te bekijken. vooral wat betreft het prijsverschil.
Maar eerst de vraag, wat is een pagebuilder? Een pagebuilder is een plug-in voor WordPress die wordt gebruikt om op een eenvoudige manier een website te maken, niet met code maar met slepen en neerzetten. De meest gebruikte tegenwoordig zijn Elementor en Divi. Elementor is de enige van de twee die een gratis versie heeft, al kent het nogal wat beperkingen ten opzichte van de pro-versie. Divi heeft helaas geen gratis versie.
Nadat ik de gratis versie van Elementor had getest, kwam ik in contact met een collega websitebouwer die Divi gebruikt. Ze liet me kijken wat Divi voor mij kon doen en de resultaten waren verbluffend. Wat mij het meest opviel was de eenvoud van gebruik en de mogelijkheden die Divi mij kon bieden. Maar helaas, er was een grote maar. Divi is niet gratis. Dus wat volgde was om te kijken naar de prijzen van de pro-versie van beide pakketten en te zien of een van beide een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van de gratis versie van Elementor. Dat laatste gaf me behoorlijk wat beperkingen bij het maken van een website. Trouwens, wat zijn die prijzen?
Prijzen
Laten we beginnen met de Elementor Pro-versie. Op het moment van schrijven heeft Elementor drie prijzen: $ 49, $ 199 en $ 399. Dit zijn echter jaartarieven en u zult ze elk jaar opnieuw moeten betalen. Helaas heeft Elementor geen eenmalig tarief. Divi heeft het tegen twee tarieven. Een jaarlijks tarief van $ 89 en een levenslang tarief van $ 249. Wat hieruit blijkt is dat je bij Divi na anderhalf jaar hetzelfde kwijt bent als Elementor, alleen blijf je bij Elementor betalen en niet bij Divi, en is dus op den duur veel goedkoper.
Bijkomende voordelen van Divi en conclusie
Divi is meer dan alleen een pagebuilder. Het is eigenlijk een thema en een pagebuilder. Niet alleen dat, maar Divi wordt geleverd met gratis extra modules en veel lay-outs om gemakkelijk aan de slag te gaan. Daarnaast zijn er veel gratis downloads beschikbaar en zijn er veel communities om van andere gebruikers te leren. Je kunt Divi ook nog meer aanpassen met wat gebruik van HTML en CSS. Naar mijn mening is dit de goedkoopste en beste pagebuilder voor WordPress wat betreft de pro-versies. Op de website van elegante thema’s zijn demo’s beschikbaar die je meer inzicht geven in de kracht van Divi.
Directe link naar de Divi-paginabuilder: Divi
Heb je vragen, stuur me dan een bericht. Wil je dat ik je website bouw kan dat natuurlijk ook!